nedelja, 25. jul 2021.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
31°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 34%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Ambasada Japana donirala sredstva Domu zdravlja u Varvarinu za nabavku novog rendgen aparata

Ambasada Japana donirala sredstva Domu zdravlja u Varvarinu za nabavku novog rendgen aparata

Ambasada Japana donirala je sredstva u iznosu od 76.000 evra Domu zdravlja „Dr Vlastimir Godić“ u Varvarinu za nabavku novog rendgen aparata za potrebe ove zdravstvene ustanove. Pored varvarinskog Doma zdravlja, donacije su dobili i Dom zdravlja Gadžin Han, kao i Javno preduzeće „Vilin Lug“ iz Crne Trave.

Izrazivši poštovanje prema učesnicima ceremonije potpisivanja ugovora na kontinuiranim naporima za poboljšanje kvaliteta života u Srbiji, Ambasador Japana Đunići Marujama podsetio je da od 1988. godine Ambasada Japana direktno podržava projekte koje sprovode lokalne samouprave, NVO sektor, škole i zdravstvene ustanove.

Predsednik opštine Varvarin Vojkan Pavić rekao je da će donacija za kupovinu rendgen aparata Domu zdravlja „Dr Vlastimir Godić“ direktno doprineti lakšem i preciznijem lečenju ljudi, a biće dostupan za 17.000 građana opštine Varvarin.

Direktorka Doma zdravlja „Dr Vlastimir Godić“ dr Jasmina Rakić, zahvalivši se Vladi i narodu Japana na donaciji, rekla je da je sadašnji rendgen aparat star više od 40 godina i u odnosu na njega novi aparat ima niz benefita.

Ukupan iznos japanske bespovratne pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji, od 1999. godine, iznosi preko 14,4 miliona evra, dok je cilj POPOS-a pokrenutog pre dvadeset godina da direktno odgovori na različite , ali osnovne razvoje potrebe stanovništva na poljima primarne zdravstvene nege, osnovnog obrazovanja, socijalne pomoći, zaštite životne sredine.

 

Povezano