ponedeljak, 3. avgust 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Početak izgradnje Moravskog koridora – svečana ceremonija kod kružnog toka na Jasičkom putu u prisustvu predsednika Vučića

Početak izgradnje Moravskog koridora – svečana ceremonija kod kružnog toka na Jasičkom putu u prisustvu predsednika Vučića

Povodom početka radova na izgradnji Moravskog koridora, u 12 sati biće održana Svečana ceremonija kod kružnog toka na Jasičkom putu. Događaju će prisustvovati predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i drugi visoki zvaničnici i pradstavnici vlasti Republike Srbije.

Da podsetimo, Moravski, odnosno „Srpski koridor“ kako još nazivaju ovaj autoput radiće se u tri segmenta. Prvo će se graditi deonica Pojate – Koševi, za koju je planirano da bude gotova do 2021. godine čime će Kruševac dobiti vezu sa koridorom 10.

Paralelno sa izgradnjom nove trase, na teritoriji grada Kruševca biće izgrađen i jedan novi lokalni put i ragulisan vodotok Zapadne Morave. Dužina Autoputa kroz Kruševac iznosiće 21 kilometar.

Kao kruna aktivnosti je početak radova na izgradnji Moravskog koridora ukupne dužine 112 kilometara, koji će na teritoriju Grada Kruševca ući na 14om kilometru u Makrešanu a izlazi na 34. u Beloj Vodi, navodi zamenica gradonačelnika Vesna Lazarević.

Inače, biće podignuto na teritoriji Kruševca 2 mosta, 4 nadvožnjaka i Moravski koridor će biti digitalni auto-put koji podrazumeva besplatan internet čitavom dužinom.

Auto-put gradiće kompanija „Behtel-Enka“ Američko-Turska korporacija, vrednost radova je 800 miliona evra, rok za završetak radova je 3,5 godina.

Povezano