sreda, 5. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 4 m/s J
 

Stručni tim u poseti vrtiću u Velikom Šiljegovcu

Stručni tim u poseti vrtiću u Velikom Šiljegovcu

U okviru projekta „Rani razvoj dece uzrasta od 3 do 5 i po godina, njihovim roditeljima, sa naglaskom na one iz osetljivih grupa“ , stručni tim je danas obišao vrtić u Velikom Šijegovcu.

Cilj projekta je udruženje više relevantnih ustanova i unapređenje koordinacije i saradnje u pružanju holističkih i predškolskih usluga, koje uključuju i zdravstvenu zaštitu, rano otkrivanje promena u ponašanju, stimulaciju učenja u periodu ranog razvoja deteta, naglasila je stručni saradnik ustanove „Nata Veljković“, Daliborka Živković

Specijalista pedijatrije, doktorka Dragica Simić, naglašava da je rani razvoj najznačajni period u formirnju ličnosti, te mu treba posvetiti posebnu pažnju.

Stručni saradnik Centra za socijalni rad, Nevene Mijalović naglašava, da je uloga Centra kao institucije veoma važna, posebno u programu inkluzije i radom sa decom iz osetljivih grupa.

Ovom prilikom mališanima su podeljene novogodišnje poklon knjige  prilagođenje njihovom uzrastu.

Projekat, koji finasira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Svetske banke, sprovodi se u svim vrtićima Predškolske ustanove „Nata Veljković“ , sa akcentom na vrtiće u Čitluku i Velikom Šiljegovcu.

Povezano