četvrtak, 26. novembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Dom zdravlja Kruševac tokom 2019. ostvario odlične poslovne rezultate

Dom zdravlja Kruševac tokom 2019. ostvario odlične poslovne rezultate

Dom zdravlja Kruševac tokom 2019. godine ostvario je odlične poslovne rezultate. Posebno su ponosni na oganizovane preventivne preglede i tribine u gradu i u najudaljenim selima, posle kojih se rekordan broj ljudi odazvao ovom besplantnom načinu provere zdravlja.

Najveći broj žena uradio je skrining preglede dojke i kancera materice, a u nešto manjem, ali ipak zavidnom broju, oba pola su se odazvala na skrining debelog creva.

Medicinska oprema je obnovljena u svim službama, iz donacija je su dobijeni ultarzvuk poslednje generacije za  Službu radiologije i sanitetsko vozilo za Službu Hitne pomoći. Radilo se dosta i na uređenju ambulatni , a toku je kompletna sanacija jedne od najvećih – u Velikom Šiljegovcu. Senzorna soba je novitet u Služi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine i u njoj radi tim stručnjaka koji posvećuju posebnu pažnju deci sa određenim smetnjama.

Planovi za narednu godinu su nastavak preventivnog programa, ulaganje u medicisku opremu i u stručne kadrove, istakla je direktorka doktorka Marina Kostić.

Povezano