sreda, 5. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 4 m/s J
 

U kruševačkoj Gimnaziji realizuje se projekat „Mladi preduzetnici u srednjoj školi“

U kruševačkoj Gimnaziji realizuje se projekat „Mladi preduzetnici u srednjoj školi“

U Gimnaziji u Kruševcu počeo je sa realizacijom međunarodni projekat pod nazivom „Mladi preduzetnici u srednjoj školi“. Cilj je razvijanje i usvajanje preduzetničkog načina razmišljanja kod učenika, a projekat traje do kraja naredne godine.

Međunarodni projekat pod nazivom „Mladi preduzetnici u srednjoj školi“ realizuje se u okviru programa Evropske unije kroz fondaciju „Tempus, Erazmus +“. Uz napomenu da je ovo drugi projekat u saradnji sa ovom evropskom fondacijom, direktorka Gimnazije u Kruševcu, Biljana Dačić napominje da sada sarađuju sa partnerima iz tri gimnazije iz Slovenije, Bugarske i Turske.

Projekat „Mladi preduzetnici u srednjoj školi“ počeo je sa realizacijom u Gimnaziji u Celju. Koordinatorka projekta iz kruševačke Gimnazije, Aleksandra Filipović kaže da se očekuje da škole urade Ogledne priručnike za nastavnike. Potom će nastavnici, objašnjava koordinatorka, proći kroz obuku za trenere u projektu. Sve gimnazije ukuljučene u projekat imaće po tri nastavnika trenera.

Na zajedničkom skupu koji će biti održan u kruševačkoj Gimnaziji doći će predstavnici gimnazija iz Slovenije, Bugarske i Turske.

U projektu učestvuju nastavnici i učenici na dobrovoljnoj bazi. Realizacija je počela krajem prošle, a planirano je da projekat bude završen do kraja naredne godine.

Povezano