petak, 7. avgust 2020.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao kruševački Centar za socijalni rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao kruševački Centar za socijalni rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sa pomoćnicom Slađanom Čabrić, obišao je kruševački Centar za socijali rad, koji prema proceni ministra ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i Ministartvom. 

Lokalne samouprave treba više pažnje da posvete centrima za socijalni rad jer njihov kvalitet rada zavisi na prvom mestu od podrške lokalne samouprave,  a zatim i od Ministarstva, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenjujući da je Kruševac dobar primer te saradnje.

Ovo je prvi put posle više godina da ministar poseti Centar za socijalni rad, istakla je direktorka Jovana Dunjić i dodala – Ovo je dobra prilika da se pokažu rezultati rada Centra kao i rada na terenu .

Ove godine pokrenut je projekat koji obuhvata izgradnju novih cenatara za socijalni rad u Srbiji. Budući centri biće modularni, slični po izgledu i funkcionalnosti – U jednom trenutku kruševački Centar će doći na red, ali ovakav kakav jeste vima kapacitet da pruži funkcionalnost u najvećoj mogućoj meri.

Ciljevi planova Vlade Republike Srbije da izgradi nove Centre za socijalni rad, su da zaposleni dobiju komfornost i bolje uslove rada s jedne strane, a sa druge povećanje bezbednost i radnika i korisnika.

Povezano