četvrtak, 21. januar 2021.

Kruševac
četvrtak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Svetosavski đaci u muzičkoj školi „Stevan Hristić“ su Iva Urošević i Jelica Čukarić

Svetosavski đaci u muzičkoj školi „Stevan Hristić“ su Iva Urošević i Jelica Čukarić

Uspesi tokom školovanja opredeljuju đaka za najznačajniju školsku nagradu – Svetosavsku. Ovogodišnji nosioci ove nagrade u kruševačkoj muzičkoj školi „Stevan Hristić“ su Iva Urošević učenica niže muzičke škole i Jelica Čukarić maturantkinja srednje muzičke škole.

Osim zalaganja i rada, za uspeh u muzičkoj školi presudna je i ljubav prema muzici. To je i razlog zašto učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“ beleže brojne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Ti uspesi izdvojili su Ivu Urošević učenicu niže muzičke škole i Jelicu Čukarić maturantkinju srednje muzičke škole, pa je nastavničko veće škole odlučilo da one budu ovogodišnji Svetosavski đaci.  Iva Urošević je učenica 8. razreda OŠ „Jovana Popović“, a 6. razreda niže muzičke škole. Kaže da kada je kretala u muzičku školu nije n9i sanjala da će jednog dana da ponese titulu Svetosavskog đaka:

Iva svira klavir, na takmičenjima učestvuje od 2. razreda i a brojnim republičkim i međunarodnim uvek je osvajala jedno od prva tri mesta. Pošto završava osnovnu školu sve ovo uticaće i na izbor srednje škole:

Jelica Čukarić nije završila nižu muzičku školu, ali ljubav prema muzici bila je presudna da upiše ovu srednju školu. Isto kao i mlađa koleginica, sa brojnig republičkih i međunarodnih takmičenja vratćala se sa nagradama. Ona objašnjava da pre svega dobro vladanje i kolegijalnost, pa onda i uspesi dovode da budeš Svetosavski đak u pravom smislu reči:

Jelica je maturantkinja i muzikom će biti njen životni poziv. Planira da upiše muzičku akademiju, smer dirigovanje.

Inače, Svetosavsku nagradu najboljim đacima grad Kruševac dodeljuje punih 26 godina. I ove godine biće nagrađeno 27 najboljih učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola i jedan student, a nagrade će im biti uručene na svečanosti povodom obeležavanja Svete Save 27. januara u Mozaik Sali Gradske uprave Kruševac.

Povezano