sreda, 30. septembar 2020.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U Gradskoj upravi održana Uvodna radionica za socijalno uključivanje Roma i Romkinja

U Gradskoj upravi održana Uvodna radionica za socijalno uključivanje Roma i Romkinja

U Gradskoj upravi u Kruševcu održana je uvodna radionica za izradu Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada Kruševca za period od 2020. do 2022. godine.

Kruševac je među 10 lokalnih samouprava u Srbiji kojima Stalna konferencija gradova i opština pruža podršku u izradi Lokalnog akcionog plana za inkluziju roma za dvogodišnji period.

Današnjom radionicom počeo je proces izrade ovog važnog dokumenta, a sam proces će prema rečima predstavnika Stalne konferencije gradova i opština, Dejana Markovića trajati 4 do 6 meseci.

Prisutne je u ime grada Kruševca pozdravila gradonačelnica, Jasmina Palurović koja je ovom prilikom govorila o brojnim realizovanim projektima vezanim za unapređenje položaja roma u gradu Kruševcu.

Inače, Lokalni akcioni plan za inkluziju Roma je međusektorski lokalni akcioni plan i u okviru radne grupe, kaže Marković, učestvovaće sve nadležne institucije koje su između ostalog zadužene za implementaciju Nacionalne strategije za inkluziju Roma koja traje od 2016. do 2025. godine.

Povezano