utorak, 27. oktobar 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

U Umetničkoj galeriji otvorena izložba digitalne grafike „Dekompresija“

U Umetničkoj galeriji otvorena izložba digitalne grafike „Dekompresija“

U Umetničkoj galeriji u Kruševcu otvorena je izložba digitalne grafike „Dekompresija“ autora, Matije Rajkovića, koju posetioci mogu pogledati do 28. februara. 

Nakon brojnih izložbi koje je Matija Rajković priredio u gradovima širom Srbije, sada je i Kruševačka publika u prilici da po prvi put pogleda radove iz oblasti digitalne grafike kojom se autor intenzivno bavi od 2014. godine.

Izložba obuhvata preko 30 radova – digitalnih grafika, autora Matije Rajkovića koje ukazuju na umetnikovo slobodno kretanje kroz različite medije, ali i sam proces koji dotadašnja umetnička iskustva u slici i crtežu, poslednjih godina usmerava prema digitalnom iskazu.

Matija Rajković rođen je u Beogradu 1980. godine, a odrastao je carskom gradu – Kruševcu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. a šest godina kasnije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, završio je postdiplomske studije. Član je ULUS-a od 2005. i jedan je od osnovača Udruženja likovnih umetnika Kruševca. Do sada je imao 35 samostalnih izložbi i učestvovao na brojnim grupnim, kao i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Dobitnk je više nagrada i priznanja, a njegova dela zastupljena su u brojnim zbirkama galerija i muzeja. Od 2010. godine predaje na Akademiji vaspitačko – medicinskih strukovnih studija u Kruševcu. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd. Izložba „Dekompresija“ autora, Matije Rajkovića biće otvorena do 28. februara, u Umetničkoj galeriji u Kruševcu.

Povezano