četvrtak, 2. april 2020.

Kruševac
četvrtak
Naleti vetra.
Naleti vetra.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Na teritoriji Rasinskog okruga povećan broj respiratornih infekcija i stanja sličnih gripu

Na teritoriji Rasinskog okruga povećan broj respiratornih infekcija i stanja sličnih gripu

Na teritoriji Rasinskog okruga prijavljena je emidemija gripa, zbog povećanog broja obolelih od respiratornih infekcija, virusnih infekcija i stanja sličnih gripu, najviše u predškolskoj i školskoj populaciji.

-Zbog povećanog broja obolelih od gripa, Zavod za javno zdravlje Krzuevac prijavio je epidemiju gripa na teritoriji Rasinskog okruga, ističe  načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti epidemiolog doktorka  Mirjana Avramović,

Simptomi ovog oboljenja su blago , povišena temperatura, glavobolja i opšta malaksalost, a kasnije kreću i drugi zanaci oboljenja, dodaje doktorka Avramović.

Mesta panici nema, potvrdila je doktorka Avramović, a i ove kao i prethodnih godina porast broja  obolelih očekuje se  početkom drugog polugođa.

Lekari savetuju da se lečenje sporovodi u kućnim uslovima , da se poveća unost tečnosti , smanji kontakt sa  drugim osobama, kako bi se sperečilo širenje virusa, a mogu se koristiti lekovi za obaranje temperature. Ukoliko temperatura ne spada ni posle tri dana, treba se javiti izabranom lekaru i nikako ne koristiti antibiotike i antivirusne lekove na svoju ruku.

Povezano