ponedeljak, 24. februar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
2°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Saopštene odluke žirija 28. konkursa Festivala humora i satire „Zlatna kaciga“

Saopštene odluke žirija 28. konkursa Festivala humora i satire „Zlatna kaciga“

U vili Idila na Jastrepcu održana je konferencija za medije na kojoj su novinarima saopštene odluke žirija 28. konkursa Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ 2020.

Teme su bile “ MOST“ za karikaturu i pisanu formu, a za mlade do 18 godina „Ne znam“. Iz 42 zemlje sveta prispelo je 346 karikatura, 27 priča, 37 pesama i 638 aforizama, istakla je direktor Kulturnog centra Violeta Kaplarević navodeći da je i u kategoriji mladih do 18 godina veliki broj radova dobro ocenjen.

Zamenik gradonačlnice Vesna Lazarević istakla je da  grad Kruševac  podržava, već skoro tridest godina, ovu manifestaciju koja svake godine ima sve veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva.

Prvu nagradu za karikaturu osvojio je Tošo Borković iz Beograda, Zlatnu kacigu za priču dobio je Đokica Miljković iz Novog Sela, za pesmu Dragiša Pavlović Rasinski iz Kruševca, a za aforizam Zoran Đurković iz Vršca.

U kategoriji mladih do 18 godina prema rečima predsednika žirija profesora Miloša Markovića u  većini  prispelih radova nije bilo tematskih odgovora, ali na osnovu ocene   prvu nagradu za karikaturu i strip osvojio je Luka Đorđević iz Pančeva, a za pisanu formu Haris Halibašić iz Bosne i Hercegovine.

Nagrade su dodeljene i za drugo i treće mesto kao i diplome i specijalna priznanja. Nagarde  dobitnicima će biti uručene 1. aprila, na Dan šale, u Kruševačkom pozorištu.

Povezano