subota, 6. jun 2020.

Kruševac
subota
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

„Lepotica i zver“ u okviru 12. Festivala predstava za decu „Kruška“ u Kruševačkom pozorištu

„Lepotica i zver“ u okviru 12. Festivala predstava za decu „Kruška“ u Kruševačkom pozorištu

U okviru 12. Festivala predstava za decu „Kruška“ u Kruševačkom pozorištu danas je na repertoaru predstava „Lepotica i zver“ po teksu Željka Hubača i režiji Zorana Lozančica. 

Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih bajki, govori o tome kako u životu nije najbitnija fizička lepota i materijalna korist i blagodeti, već ljubav, sreća, dobrota i nesebičnost.

Predstava „Lepotica i zver“ – Kruševačkog pozorišta, rađena je po motivima bajke Šarla Peroa i dramatizaciji Miroslava Belovića. Sutra, završnog dana festivala biće izvedena predstava pozorišta iz Novog Paza „Nije lako biti dete“ po tekstu i u režiji Miodraga Dinulovića. Reč je o komediji koja govori o odrastanju i svemu onome kroz šta deca prolaze, kao i njihovom odnosu sa roditeljima, direktno ili indirektno obraćajući se deci i roditeljima u publici.

Glumačka ekipa Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara na jedan zanimljiv način predstavlja dobre i loše strane odgajanja i vaspitanja dece. Predstave se igraju u terminima od 17 i 19 sati. Cena ulaznice je 200 dinara. Inače, sedmodnevni Festival predstava za decu „Kruška“ – Kruševačkog pozorišta organizuje se 12. putu Kruševcu .

U okviru ovogodišnjeg festivala, namenjenog najmlađoj publici, izvedene su predstave pozorišta iz Prištine, Lazarevca, Kragujevca, Leskovca, Novog Pazara i Kruševca.

Povezano