subota, 16. januar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
-7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

Radoš Bajić: Nedelja u znaku leda

Radoš Bajić: Nedelja u znaku leda

Govoreći o tome šta je, po njemu, obeležilo proteklu nedelju, utisak je da to nije vatra, već – led. Premijera filma moje ćerke Jelene Bajić Jočić “Led” ulepšala mi je proteklu sedmicu – rekao je Bajić za „Novosti“

– Premijera filma moje ćerke Jelene Bajić Jočić “Led” ulepšala mi je proteklu sedmicu. To je neverovatan spoj publike i slike na platnu, spektakularan doživljaj u kome je preovladavala istinitost, iskrenost, poetika i lepota.

* Bata Živojinović nije mogao da dođe, a da je bio, sigurno bi sjajnu projekciju proslavio kockom leda u svom omiljenom piću?

– Batu sam nazvao telefonom u bolnicu, i rekao: “Zdravo, stari, gde si legendo, kako si? Nećeš biti u Sava centru, ali mi ćemo svi biti sa tobom i uz tebe”. Onda je Bata napravio pauzu i rekao tačno, razgovetno i vrlo emotivno: “Sve pozdravi, svi ste vi moji i sve vas volim”.

* Šta je još ostavilo utisak na vas protekle nedelje?

– Evropska komisija je pokušala da nas stavi na tanak led. U stvari, mi smo davno zaleđeni kad je Evropska unija u pitanju. Odleđivanje će ići onoliko sporo koliko budemo spremni da povijemo glave, ispunjavamo želje i zastupamo želje svih drugih sem Srba i srpske države.

* A Ustavni sud je “rešio” da Ravnogorce stavi na led…

– To je ambijentalni folklor i događaj globalnog brloga koji vlada u svim sferama našeg života. Nisam još dobio rešenje od istih da ne snimam “Ravnu goru”. Nadam se da neće i moju seriju staviti pod led – rekao je, izmedju ostalog, Bajić za nedeljne „Večernje novosti“.

(Novosti)

Povezano