ponedeljak, 3. avgust 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

U Aleksandrovcu svečano obeležen Dan opštine

U Aleksandrovcu svečano obeležen Dan opštine

Svečanom sednicom, sečenjem slavskog kolača u čast Svetog Trifuna i orezivanjem čokota vinove loze u Aleksandrovcu, obeležen je Dan opštine.

U sali Doma kulture održana je svečana sednica na kojoj je  nakon promotivnog filma o postignutim rezulatatima u prethodnom periodu i planovima za buduće investicije govorio predsednik opštine Aleksandrovac, doktor Mirko Mihajlović.

Ovom prilkom zaslužnim pojedincima,ustanovama i preduzećima uručene su pohvale, priznanja i februarske nagrade.

Posebno zvanje Počasnog građanina opštine  Aleksandrovac za izuzetan i nemerljiv  doprinos u razvoju ove opštine  dodeljeno je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a nagradu u njegovo ime primio je generalni sekretar predsednika Republike Srbije, Nikola Selaković.

Ispred Muzeja vinarstva u vinogradstva u slavu i čast Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara, presečen je slavski kolač i obavljen je čin orezivanja čokota vinove loze. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović sa saradnicima, načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić, državni sekretar u ministrstvu poljoprivrede Boban Kostić, predstavnici vlade, vojske, pobratimskih gradova i predsednici susednih opština i brojni gosti iz javnog i političkog živiota. Kulturno umetničko društvo „Grozd“priredilo je prigodan program.

Povezano