četvrtak, 26. novembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

Svečana akademija povodom Dana oslobođenja Kruševca

Svečana akademija povodom Dana oslobođenja Kruševca

Povodom 14. i 15. oktobra, Dana oslobođenja Kruševca u Prvom i Drugom svetskom ratu, u Kruševačkom pozorištu, u prisustvu brojnih zvanica, održana je svečana akademija

U prisustvu predstavnika ambasade Ruske Federacije u Srbiji, inostranih delegacija pobratimskog ruskog grada Odincovo, prijateljskih gradova Elektrostal iz Rusije i Eskišehir iz Turske, episkopa kruševačkog Davida, rukovodstva grada i Rasinskog upravnog okruga, privrednika i predstavnika javnog i političkog života ovog kraja, na svečanoj akademiji povodom Dana oslobođenja Kruševca u Prvom i Drugom svetslkom ratu, opozdravljajući goste, na burnu istoriju grada koji poštuje slobodarsku tradiciju podsetio je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Prisutnima se obratio i episkop kruševački David.

Uručene su zahvalnice društveno odgovornim preduzećima koja su donirala sredstva za revitalizaciju Kruševca: Trajalu, Tehnogradnji, Kruševacputu, FAM-u, Vlasinac Igdi, Trgovini Matejić, Dabiju. Kompaniji Dunav osiguranje i Građevinskom preduzeću „Banković“ iz Crne Trave.

Državne nagrade Ruske Federacije uručene su gradonačelniku Kruševca Bratislavu Gašiću, zameniku gradonačelnika pobratimskog Odincova Andreju Vladimiroviču i episkopu kruševačkom Davidu. Bogat poetsko scenski prikaz „Od slobode do slobode“ organizovale su ustanove u kulturi, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca.

Povezano