nedelja, 5. april 2020.

Kruševac
nedelja
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 34%
Brzina vetra: 6 m/s ISI
 

Projekat izgradnje logističkog industrijskog centra na potezu Rasinskog okruga predstavljen u Budimpešti

Projekat izgradnje logističkog industrijskog centra na potezu Rasinskog okruga predstavljen u Budimpešti

Na nedavno održanom sastanku u kineskom logističkom centru u Budimpešti organizovanom sa više komora iz Jugoistočne Evrope – iz Slovenije, Ukrajine, Rumunije, Slovačke, Mađarske i Republike Kine,  Privredna komora Srbije Regionalna privredna komora Rasinskog okruga predstavila je projekat izgradnje logističko industrijskog centra na potezu Rasinskog okruga.

To je projekat koji je prosleđen Ministarstvu trgovine u Vladi Republike Kine. Interesovanje je veliko i to ne samo Kine već i ostalih zemalja Jugoistočne Evrope tako da je u ovom trenutku ovaj projekta pun pogodak za našu Komoru, naglašava direktor Regionalne privredne komore Predrag Vukićević.

Na skupu u Budimpešti razgovaralo se i sajmovima na teritoriji Republike Srbije koji će ududuće imati još veću podršku.  Kad je u pitanju dualno obrazovanje, u Rasinskom okrugu odvija  se uzlaznom putanjom.

Jedna od planiranih aktivnosti u Privrednoj komori u Kruševcu je 26. februara kada će biti predstavljen projekat bitan za razvoj IT sektora i razvoj celokupne privrede u oblasti digitalizacije.

Povezano