sreda, 28. septembar 2022.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Izolovan virus gripa, ali nema pacijenata sa komplikacijama

Izolovan virus gripa, ali nema pacijenata sa komplikacijama

U Rasinskom okrugu povećan je broj respiratornih infekcija koje su po broju obolelih u okviru višegodišnjeg proseka. Izolovan je i virus gripa  ali nema pacijenata sa komplikacijama, rečeno je na konferenciji za novinare u  Opštoj bolnici Kruševac na kojoj su govorili direktorka Vesna Stević Gajić, potpredsednik Upravnog odbora Boban Gašić i načelnica internističkog sektora Ljubica Đinđić.

Novinarima je saopšteno da je početka meseca sa radom je počela  Angio sala i planirano je da u narednih godinu dana primi oko 200 pacijenata koji su, do sada slati u tercijalne ustanove.

Osim Angio, prošle godine urađene su ortopedska i oftalmološka sala, nabavljeni novi saniteti, 4 ultrazvučna aparata za hirurgiju, ginekologiju, gastroenterelogiju i interno odeljenje.

U završnoj je fazi projekat kompletne rekonstrukcije  Opšte bolnice, a kada je u pitanju dijagnostika u  završnoj fazi su procedure za nabavku digitalnih rendgen i aparata za patologiju, predat je zahtev Ministarstvu zdravlja, uz čiju pomoć se i realizuju veliki projekti, za nabavku skenera i magnetne rezonace, čulo se između ostalog na konferenciju za novinare u Opštoj bolnici Kruševac.

Povezano