nedelja, 5. april 2020.

Kruševac
nedelja
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 7 m/s ISI
 

Dobitnik Sretenjskog odlikovanja – vlasnik preduzeća „Kosta Antić“ iz Stalaća

Dobitnik Sretenjskog odlikovanja – vlasnik preduzeća „Kosta Antić“ iz Stalaća

Povodom Dana državnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je u zgradi predsedništva uručio Sretenjska odlikovanja. Pored glumice Mire Banjac, trenera Nikole Pilića i drugih, među dobitnicima zlatne medalje za zasluge je i Kosta Antić, vlasnik istoimenog preduzeća iz Stalaća koje ima tradiciju dugu 60 godina. Kosta Antić zapošljava 80 radnika a proizvode izvozi u 15 zemalja. Sa devedesetdve godine života Kosta Antić još uvek nije otišao u penziju. 

Devedesetdvogodišnjeg Kostu Antića, vlasnika istoimenog preduzea iz Stalaća, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je povodom Dana Državnosti zlatnom medaljom za zasluge u privredi. Kaže da se nije puno iznenadio jer mu je prilikom obilaska preduzeće prošle godine predsednik Vučić u ličnom kontaktu rekao da će ga odlikovati.

Preduzeće je osnovao pre 60 godina, zapošljava 80 radnika, a proizvode izvozi u 15 zemalja.

Govoreći o privrednoj klimi i uslovima za poslovanje, Antić kaže da Srbija postaje sve bolje mesto za život i navodi da jedino imaju problem sa pronalaženjem stručnog kadra. Kaže da već neko vreme traže dva mašinska inženjera i da je sve teže pronaći visoko stručne radnike jer je jedan broj otišao u inostranstvo, a veliki broj se zaposlio u novootvorenim preduzećima.

Kosta Antić je primer da sloga u porodici u mnogome doprinosi uspehu u radu i napredovanju. Kosti u vođenju preduzeća pomažu sin Žarko i snaja Danijela. Žarko kaže da su sloga, dogovor i međusobno uvažavanje ključni za uspeh.

Kosta Antić kaže da za uspešno poslovanje nije toliko važno gde, već šta i kako se radi.

Pored Koste Antića, Sretenjskom zlatnom medealjom za zasluge predsednik Srbije odlikovao je još dvadesetčetiri pojedinca, institucija i udruženja u oblasti kulture, nauke, medicine, privrede, sporta i diplomatije.

Povezano