ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

SVETOSAVSKA BAŠTA – SRETENJSKA EMISIJA U NARODNOM MUZEJU KRUŠEVAC

SVETOSAVSKA BAŠTA – SRETENJSKA EMISIJA U NARODNOM MUZEJU KRUŠEVAC

SVETOSAVSKA BAŠTA“ – OBELEŽILA JE 18 GODINA RADA – SVEČANOM SRETENJSKOM EMISIJOM IZ KRUŠEVAČKOG NARODNOG MUZEJA.

– MEDIJI U ULOZI NEGOVANJA SVETOSAVSKE KULTURE I BAŠTINE – EMISIJA TELEVIZIJE KRUŠEVAC KOJA JE ZA 18 GODINA NEPREKIDNOG RADA OBIŠLA SVET, PUNOLETSVO JE PROSLAVILA SA PRIJATELJIMA I SARADNICIMA.

SVEČANOST U MUZEJU ORGANIZOVANA JE KAO DOGAĐAJ BLAGODARNOSTI ZA 18-OGODIŠNJI RAD NA NEGOVANJU I PROMOCIJI PRAVIH VREDNOSTI.

OTPOČELA JE HIMNOM BOŽE PRAVDE U IZVOĐENJU HORA „SVETI KNEZ LAZAR“ SA DIRIGENTOM RUŽICOM VEŠKOVAC.

POČASNA GOŠĆA BILA JE KRUŠEVLJANKA KNJIŽEVNICA LJILJANA HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ.

O BLAGOSLOVIMA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE I SARADNJI SA EPARHIJOM KRUŠEVAČKOM, GOVORIO JE SEKRETAR EPARHIJE PROTOJEREJ STAVROFOR DRAGI VEŠKOVAC.

– U BAŠTI SE NEGUJE – KULTURA GOVORA, JEZIK I PISMO. ZATO SU ČLANOVI LINGVISTIČKE SEKCIJE KRUŠEVAČKE GIMNAZIJE, MIA I PAVLE – KAZALI BESEDU O JEZIKU – STEFANA NEMANJE. O SARADNJI U RUBRICI „ĆIRILICA“ – GOVORILA JE PROFESORKA MR DUŠICA DOBRODOLAC.

PISMO IZ PETROGRADA – VIDEO POZDRAV KRUŠEVLJANIMA – POSLALA JE NEKADAŠNJI ČLAN LINGVISTIČKE SEKCIJE BOJANA PETROVIĆ, NAJBOLJI BESEDNIK U SRBIJI. BESEDOM O STRADANJU SRBA U JASONOVCU SKRENULA JE PAŽNJU JAVNOSTI. PROSEČNOM OCENOM 10 – DIPLOMIRALA JE NA PRAVNOM FAKULTETU U BEOGRADU, A SADA JE NA USVRŠAVANJU U RUSIJI.

PRIČU O SUSRETU SA AVOM JUSTINOM I POUCI DA “ SVAKO TREBA SVAKOG DA SLUŠA“, IZ NOVE KNJIGE ARHIMNANDRITA ALEKSEJA „PRIČE IZ NEZABORAVA“, PREDSTAVIO JE LAZAR ĐAKOVIĆ, STUDENT FARMACEUTSKOG FAKULTETA U BEOGRADU I UREDNIK FEJSBUK STRANICE, JUTJUB KANALA I INSTAGRAM PROFILA „SVETOSAVSKA BAŠTA“.

PRIJATELJI I SARADNICI – UPUTILI SU ROĐENDANSKE ČESTITKE.

MEĐU NJIMA:

– ARHIMANDRIT MR ALEKSEIJ BOGIĆEVIĆ, IGUMAN MANASTIRA SVETOG LUKE U BOŠNJANU, SA KOJIM JE REALIZOVAN NIZ VEOMA GLEDANIH EMISIJA,

– POLITIČAR MILOJE MIHAJLOVIĆ MILE -MEDA, SA KOJIM SU URAĐENI VEOMA INTERESANTNI INTERVJUI „MILIČINOM ULICOM I „DAN PORODICE – NAGRADA SVETOG PETRA I FEVRONIJE“,

– PROFESORKA FIZIKE DRAGANA MILIĆEVIĆ SA KOJOM JE „BAŠTA“ JOŠ OD 2002. GODINE – REALIZOVALA RUBRIKU „NIKOLA TESLA“,

– BLIZANCI MILOŠ I UROŠ DIMIĆ, DIPLOMIRANI PRAVNICI I PESNICI, ČLANOVI HIP-HOP GRUPE „NOVI ZAKON“,

– NOVINAR, PLANINAR I DOBITNIK „SVETOSAVSKE NAGRADE“ GRADA KRUŠEVCA DRAGOSLAV GOGIĆ,

– PROFESORKA MUZIKE IRINA MILJKOVIĆ, PREDSTAVNIK RUSKOG NACIONALNOG SAVETA U SRBIJI, PREVODILAC,

– OPERSKI PEVAČ PAVLE PANIN, PROFESOR U MUZIČKOJ ŠKOLI „STEVAN HRISTIĆ“,

–  MILAN GAJIĆ, PESNIK I ČLAN ŽIRIJA FESTIVALA FILMA „SNAŽNI DUHOM“,

– SNIMATELJ I MONTAŽER RTK PREDRAG GRUJIĆ, KOAUTOR PRVOG INTERVJUA SA PATRIJARHOM SRPSKIM, TADA VLADIKOM NIŠKIM IRINEJOM….

SVETOSAVSKA BAŠTA – PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA – GLEDANA JE U SRPSKOJ DIJASPORI, A NAROČITO U BEČU, ŠVAJCARSKOJ, ČIKAGU, SVETOJ ZEMLJI. BREND JE NAŠE TELEVIZIJE, GRADA KRUŠEVCA. POKAZATELJ DA MOŽEMO BITI PRAVI HRONIČARI VREMENA. BELEŽITI DA – POSLE PERIODA STRADANJA I POKAJANJA, SLEDI PUT PROCVATA, NEGOVANJA I IZGRADNJE NOVIH SVETINJA I LJUDI. KAO ŠTO JE VELIČANSTVENI KOMPLEKS SA TRIPTIHOM CRKAVA NA BAGDALI – KRUŠEVAČKI ARHANGELI.

ZAHVALJUJEMO SVIM UČESNICIMA, GOSTIMA, UREDNIŠTVU I KOLEGAMA RTK SA ŽELJOM DA SE UMNOŽE KREATIVNI PROGRAMI U „SVETOSASVKOJ BAŠTI“, KAO I BROJ SARADNIKA I GLEDALACA!

Povezano