četvrtak, 22. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

U Kruševcu održana tribina pod nazivom „Pričajmo o autizmu“

U Kruševcu održana tribina pod nazivom „Pričajmo o autizmu“

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Veselin Nikolić“ u saradnji sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom Kruševac organizovala je u Beloj sali Kulturnog centra tribinu pod nazivom „Pričajmo o autizmu“.

Tribina je organizovana kao sklop aktivnosti Lokalnog akcionog plana za decu Grada Kruševca za period 2019. do 2025. godine i to za oblast Unapređenje dece sa smetnjama u razvoju.

O autizmu kao složenom razvojnom poremećaju govorio je profesor doktor Nenad GLUMBIĆ, eminentni stručnjak za autizam, a predsednica UO i članica Saveta Administracije autizma Evrope, Vesna Petrović, istakla je da postoje ozbiljni pokazatelji da autizam nastaje kao posledica različitih faktora koji utiču na razvoj mozga, njegovu strukturu i funkcionisanje, a ispoljava se kroz probleme u čulnom opažanju, govoru, mišljenju i razumevanju socijalnih situacija.

Tribina je posvećena široj javnosti kako bi se što više ljudi upoznalo sa ovim problemom i pružila mogućnost da shvate i prihvate osobe sa autizmom.

Deca sa autizmom odrastaju u osobe sa autizmom i njima je  potrebna  podrška tokom celog života da bi ostvarili i unapredili svoj potencijal, poručeno je sa tribine.

Povezano