utorak, 27. oktobar 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Novih pet slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 46, održane sednice ekonomskog i zdravstvenog kriznog štaba

Novih pet slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 46, održane sednice ekonomskog i zdravstvenog kriznog štaba

U Srbiji je danas na koronavirus testirano 12 uzoraka od čega je pet bilo pozitivno, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za novinare. To zajedno sa prethodno registrovanim slučajevima čini ukupan broj zaraženih od 46.

Ministar Lončar se na početku konferencije za novinare u Vladi Srbije izvinio  zbog kašnjenja današnje konferencije. Rekao je da nije bilo moguće obraditi rezultate pre 20 časova.

Tokom dana održana je sednica ekonomskog kriznog štaba, a u obraćanju javnosti nakon sednice, predsednik Aleksandar Vučić je zamolio starije građane, koji su najugroženiji, da ne izlaze iz kuća.

Poručio je da građanima da ne moraju da brinu za osnovne životne namirnice. Da godinu dana nemamo ništa novo što bi neko uradio, imamo dovoljno pšenice i brašna, rekao je Vučić i dodao da niko neće ostati gladan.

Vlada Srbije donela je brojne mere kako bi se suočila sa koronavirusom. Između ostalog, zabranjena su javna okupljanja u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi, zabranjen je ulazak u zemlju stranim državljanima iz žarišta koronavirusa, ali i iz Rumunije.

Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od brojeva koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00.

Povezano