četvrtak, 1. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 68%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

Ugostiteljski objekti poštuju uredbu o broju gostiju, zabranjene posete u Opštoj bolnici Kruševac, Gerontološkom centru i Domu Jefimija, apel iz Zavoda za javno zdravlje

Ugostiteljski objekti poštuju uredbu o broju gostiju, zabranjene posete u Opštoj bolnici Kruševac, Gerontološkom centru i Domu Jefimija, apel iz Zavoda za javno zdravlje

Inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije uz asistenciju Komunalne milicije  završen je 32 ugostiteljska objekta na teritoriji grada Kruševca. Utvrđeno je da se naredba o broju gostiju do 100  strogo poštuje, a dezinfekciona sredstava se uglavnom upotrebljavaju. Dati su saveti i instrukcije u vezi sa postupanjem, upotrebom i dezinfekciijom  i ostavljeni kontaktu gde ugostitelji mogu dobiti neophodne informacije i saveti. Ovaveza ugostitelja je da poštuju narebe nadležnih, a javnih i finasijskih institucija da se pridržavaju sanitarnih mera.

Zbog opšte epidemiološke situacije u Srbiji, zabranjene su posete  u Opštoj bolnici Kruševac, Gerontološkom centru i Domu Jefimija.

Iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac apeluju na građane da ne dolaze samoinicijativno u ovu zdravstvenu ustanovu, bez obzira da li imaju ili nemaju nalog inspekcije, već da se jave na telefon Zavoda 422- 951,  broj Ministarstva zdravlja  064 / 8945 235, ili Institut za javno zdravlje Srbije „Dr. Milan Jovanović batut“: 011 2684 566, posebno ukoliko spadaju u rizičnu grupu, odnosno u  lica koja su doputovala ili bila u kontaktu sa nekim ko je doputovao iz zemalja u kojima  je registovan Korona virus.

Epidemiozi upozoravaju da se građani pridržavaju svih uputstava o pojačanim merama lične higijene i slede uputstva da izbegavaju javne skupove posebno u zatvorenim prostorima.

Sve zdravstvene Službe na teritorji Rasinskog okruga opremljene su neophodnim zaštitnim sredstvima, poručuju iz Zavoda za javno zdravlje. Opšta bolnica je uvela zabranu posete pacijentima koji se nalaze na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Srbiji je do sada registrovano ukupno 46 potvrđenih slučajeva virusa Kovid 19. Vlada Srbije dodnela je odluku da se stranim državljanima koji dolaze iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Austrije, Španije, Grčke i Švajcarske privremeno zabrani, odnosno ograniči ulazak i kretanje radi zaštite od korona virusa. Privremena zabrana ulaska u Srbiju ostaje za strane državljane koji su boravili u Kini, Koreji.  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavaće večeras u Palati Srbija sastankom kriznih štabova za sprečavanje mogućih štetnih posledica izavanih korona virusom.  Predsednik će u 19 časova predsedavati sastankom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu, saopstila je pres služba predsednika.

Povezano