ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
9°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 68%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Kruševačka Policija će strogo kontrolisati sva lica kojima je određena izolacija

Kruševačka Policija će strogo kontrolisati sva lica kojima je određena izolacija

Kruševačka Policija će, u skladu sa vanrednim merama na području Republike Srbije, strogo kontrolisati sva lica kojima je Rešenjem sanitarne inspekcije, izdatim na graničnim prelazima i teritoriji lokalne samouprave na kojoj žive, određena izolacija od 14, odnosno 28 dana ako dolaze iz žarišta koronavirusa.

Svako kršenje će biti sankcionisano u skladu sa članom 248 Krivičnog zakonika Srbije, koji se odnosi na nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i glasi: „Ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine“. Kruševačka policija poziva pomenuta lica na odgovornost i striktno poštovanje uputstava koja su dobili, a ostale građane da eventualne slučajeve uočenog neprijavljivanja odmah prijave nadležnoj policijskoj stanici.

Prvi slučaj realizacije ove mere registrovan je sinoć, kada je muškarac iz Varvarina  zbog kršenja naredbe o samoizolaciji od 14 dana koja mu je određena ranije juče, priveden na saslušanje u Osnovno tužilaštvo u Kruševcu. On je umesto u kućnu izolaciju, koju mu je odredila sanitarna granična inspekcija Ministastva zdravlja po povratu u zemlju iz inostranstva, otišao u kafanu. Nakon saslušanja, kako su preneli mediji, tužilaštvo mu je odredilo nadzor policije u samoizolaciji, a krivičnu prijavu protiv njega podneće u redovnom postupku.

Povezano