ponedeljak, 23. novembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Uprkos problemima ove godine kruševljani će imati najbolje grejanje

Uprkos problemima ove godine kruševljani će imati najbolje grejanje

Kalendarski, kako je i predviđeno, jutros u 8 sati Gradska toplana počela je grejnu sezonu. Energenata će biti dovoljno do kraje zime, a problem predstavljaju gubici koje Toplana ima zbog dotrajalosti toplovodne mreže.

Simbolično, paljenje kotla obavio je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, naglasivši da početak grejne sezone ne treba da bude događaj, ali ipak jeste u sadašnjim okolnostima kada Toplana ima mnogo neprijatelja. „Nabavaljeni su energenti, tako da će biti ispunjen primarni zadatak – da građani Kruševca imaju najbolje grejanje ove zime“, rekao je gradonačelnik.

„Izazova će biti tokom zime, a jedan od problema je stanje toplovodne mreže, zbog čega su trenutni gubici oko 500 kubika“ istakao je direktor Gradske toplane Dragan Azdejković i dodao da će uz planiranu rekonstrukciju sledeće godine gubici biti znatno smanjeni i da ovo Javno preduzeće očekuje stabilizacija.

Zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, takođe je ukazao na dotrajalost toplovodne mreže i najavio da će još ove zime, problemi biti rešavani parcijalno.

Osim dva kotla po 35 megavata u sistemu centralne kotlarnice, radiće i loklane u Rasadniku, Prnjavoru i u naselju Bare. Narednih dana, kada se najavljuje spoljna temperatura preko 25 stepeni, Toplana će grejati samo u jutarnjim satima, odnosno kada je temperatura ispod 12 stepeni.

Povezano