ponedeljak, 19. oktobar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 47%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U Kruševcu održana 26. sednica Skupštine grada

U Kruševcu održana 26. sednica Skupštine grada

Na 26. sednici Skupštine grada koja je zbog vanrednog stanja održana u smanjenom obimu odbronici su usvojili više odluka među kojima je i Odluka  koje se tiču davanju saglasnosti na nacrt javnog ugovora o koncesiji  za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti i  usvojeno je više rešenja iz imovinsko pravne oblasti.

Usvojen je tekst Međuopštinskog sporazuma  između Grada Kruševca, i opština Brus i Blace  o saradnji i načinu upravljanja i održavanja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Brus i opštini Blace.

Usvojene su Odluka o izmeni Odluke o organizaciji Gradske uprave grada Kruševca, Odluka o izmenama i dopunama Odluka o postupku pribavljanja i raspolaganja stvarima u javnoj svojini grada Kruševca, Odluka i izmenama i dopunama Odluke o postupku izdavanja i formiranja zakupnine za korišćenje poslovnog prostora, kao i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2020. godinu.  Između ostalog data je saglasnost na izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Kruševac“ Kruševac za 2020. godinu, koji se odnosi na prihode i rashode koje ovo preduzeće ostvaruje i realizuje od delatnosti održavanja svetlosne saobraćajne signalizacije.

Mag. farm. spec. Milan Radović razrešen je dužnosti direktora „Apoteke„ Kruševac na lični zahtev, a za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovana je Ana Čolić, diplomirani menadžer master, na period do šest meseci.

Usvojeno je i više rešenja iz imovinsko-pravne oblasti.

Sednicom je predsedavao zamenik predsednika Skupštine Siniša Maksimović.  Prisustvovao je 41 odbornik. Ispoštovane su sve odluke Vlade Republike Srbije o starosnoj kategoriji i bezbednosnom rastojanju, kao i sve mere sanitarne zaštite. Odbornici su nosili zaštitne maske i rukavice i pre  ulaska u Skupštinsku salu propisno tretirani dezinfekcionim sredstvima.

Odbornik Srpske napredne stranke Predsrag Vukićević zahvalio se građanima na disciplini i odgovornosti u vreme vanrednog stanja, zdravstvenim radnicima, volonterima i poručio da je najbititnije da iz ove situacije izađemo kao pobednici.

Ovo zasedanje odbornika skupštine grada bilo je zakazano za 18. mart ali je zbog proglašenja vanrednog stanja otkazano zato što je trebalo organizovati se da bi se sednica održala u vanrednom stanju istakla je pre početka Skupštine gradonačelnica Jasmina Palurović

Na terenu je preko 700 volontera koji su raspoređeni po mesnim zajednicama. Svi zahtevi koji dođu preko kol centra prosleđuju se se dalje da bi volonteri da deluju i pomognu našim najstarijim sugrađanima prvenstveno u u dostavljanju lekova i ostalih životnih namirnica.

 

Povezano