petak, 22. januar 2021.

Kruševac
petak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
9°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 71%
Brzina vetra: 3 m/s JJI
 

Tabela za privredne subjekte koji imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja

Tabela za privredne subjekte koji imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja

Ministarstvo privrede pozvalo je privredne subjekte koji imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20 časova do pet sati ujutru da popune tabelu i dostave je ministarstvu na adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Zahtev se podnosi na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, elektronskim putem, a kompanije mogu preuzeti tabelu na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije.

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede na adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs, dok oni čiji je osnivač lokalna samouprava zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Ministarstvo privrede će upućivati zahteve MUP-u koji će davati saglasnost, a poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do pet časova ujutro.

Ministarstvo upozorava da su svi zakonski zastupnici i preduzetnici lično, materijalno i krivično odgovorni za tačnost dostavljenih spiskova.

Pripadnici MUP-a će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, proveravati i legitimisati zaposlene sa spiska, naglašavaju u Ministarstvu privrede.

Oni za koje se utvrdi da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu i da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biće sankcionisani.

„Zastupnici i preduzetnici se obavezuju da zaposlenima koji su od nadležnog organa dobili saglasnost za kretanje izdaju radni nalog ili drugi odgovarajući dokument iz koga će se utvrditi datum rada i priroda posla, kako bi se izbegle, odnosno unapred otklonile, moguće nejasnoće i nesporazumi“, piše u saopštenju.

Povezano