utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Moguća pojava magle.
Moguća pojava magle.
-3°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U Srbiji 187 slučajeva koronavirusa, kineski stručnjaci se pozitivno izrazili o merama Vlade Srbije

U Srbiji 187 slučajeva koronavirusa, kineski stručnjaci se pozitivno izrazili o merama Vlade Srbije

U Srbiji ima ukupno 187 zaraženih koronavirusom, rečeno je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Tokom dana održani sastanci sa struččnjacima iz Kine koji su se pozitivn izrazili o merama Vlade Srbije. Koronavirus u Srbiji odneo je drugu žrtvu. Reč je o baki koja je imala 92 godine i koja se lečila u Beogradu.

Od jutros poslednji podaci  pokazuju da je u Srbiji ukupno 187 potvrđenih slučajeva koronavirusa. 97 je hospitalizovanih pacijenata , od toga je 14 na respiratoru, objavljeno na konferenciji u Vladi.

Tokom dana održan sastanak sa stručnjacima koji su juče došli iz Kine. Oni su se pozitivno izrazili o merama Vlade Srbije, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

U timu iz Kine su epidemiolog, pulmolog, specijalista urgentne medicine i još nekoliko lekara sa iskustvom. Nastavljaju se razgovori sa njima i planira se da obiđu mesta gde se leče pacijenti, rekao je Predrag Kon. U većini slučajeva se može tačno videti kod pacijenata ko se od koga zarazio i dobili smo pozitivne komentare od kolega iz Kine jer to govori da je širenje infekcije pod kontrolom, rekla je zamenica direktora „Batuta“ Darija Kisić Tepavčević.

Kon kaže da eksponencijalni rast nije toliki jer su mere Vlade dale rezultate. Najavljuje da će rezultati tek da se vide i kaže da je svaki dan težak. Dodaje i da je svaki dan u kome ne izgubimo neki život pobeda. Darija Kisić Tepavčević ističe da ima oko 2.000 potencijalnih rezervoara virusa.

Povezano