nedelja, 25. jul 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
26°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Zaključci sa sedme vanredne sednice Gradskog štaba za vanredne sitaucije

Zaključci sa sedme vanredne sednice Gradskog štaba za vanredne sitaucije

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije i stručno operativnih timova (za zaštitu zdravlja, epidemije, privredu i održivi razvoj, saobraćaj i transport) uz sve propisane mere i sanitarne zaštite Vlade Republike Srbije, koju je vodio direktor Bezbedonosno-informativne agencije Bratislav Gašić, doneti su sledeći zaključci:

1. U ponedeljak, 23.03.2020. godine u JKP „Vodovod“ Kruševac stiže mašina za proizvodnju natrijum-hipohlorita koja će raditi 24 sata i obezbeđivati za potrebe Kruševca, Rasinskog okruga, od  Kragujevca, Pirota, Vranja, Sjenice do Užica ovo dezinfekciono sredstvo za podove i čvrste površine. Svako domaćinstvo u gradu Kruševcu moći će da na mapiranim mestima ovo sredstvo preuzme.

2. Ukupno je obezbeđeno 200 PVC rezervoara od 1.000 litara koji će biti raspoređeni po mesnim zajednicama i dostupni građanima na selu i u gradu, sa adekvatnim uputstvom za rukovanje.

3. Nalaže se JKP „Kruševac“ da nastavi sa intenzivnim pranjem i dezinfekcijom svih asfaltiranih ulica na selu i svih ulica u gradu, uključujući i najmanje. Pomoć će dobiti od Garnizona Kruševac i Vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac.

4. Nalaže se dezinfekcija kruga i spoljnih površina Opšte bolnice Kruševac tri puta dnevno, kao i dežurnih ambulanti i Ambulante za respiratorne infekcije u Bivolju.

5. Nalaže se ažuriranje spiska volontera koji će u narednom periodu imati obavezu da svakom penzioneru, kojih na teritoriji Kruševca ima 31.200, dostavi litar dezinfekcionog sredstva za ruke, zaštitnu masku, 1 kg brašna, novine „Pobeda“ u kojima će biti odštampani svi brojevi telefona call centra, službi i ustanova koje će biti na raspolaganju našim sugrađanima.

6. Od danas, 22.03.2020. godine, na osnovu zahteva Grada Kruševca Ministarstvo odbrane Republike Srbije odobrilo je upotrebu jedinica Vojske Srbije – Garnizona Kruševac na fizičkom obezbeđenju ulaza u Opštu bolnicu Kruševac uz podizanje šatora za dekontaminaciju vozila, odlaganje korišćene zaštitne opreme i kontrolu ulaska na Infektivno odeljenje.

7. Ulazak u Opštu bolnicu Kruševac biće dozvoljen samo vozilima Službe hitne medicinske pomoći i Urgentnog centra, kao i privatnim vozilima koji prevoze osobe sa hitnim slučajevima, a po uputstvu Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

8. Gradski štab za vanredne situacije će po prioritetima i odobrenju  iz svog magacina snabdevati zdravstvene ustanove na teritoriji Kruševca, gradska javna komunalna preduzeća i druge…

9. Gradskom štabu za vanredne situacije na raspolaganje su se stavili taksi prevoznici koji će vršiti usluge dostave osnovnih životnih namirnica za lica starija od 65 godina uz fiskalni račun bez naplate dovoženja.

Brojevi telefona su:

  • – NEXT taksi  037/43 43 43
  • – BOSS taksi 037/444-555
  • – URBAN taksi 037/499-499
  • – Moj grad – moj taksi 037/492-492

10. Svi privredni subjekti koji imaju potrebu za rad u smenama, neophodno je da organizuju prevoz svojih radnika u dogovoru sa preduzećem „Jugoprevoz“ a.d. Kruševac ili drugim taksi prevoznicima, u skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva

11. Gradski štab za vanredne sitaucije nalaže PU „Nata Veljković“ da za period od proglašenja vanrednog stanja pa do daljnjeg ne naplaćuje usluge boravka dece u vrtiću.

12. Nalaže se strogo poštovanje sanitarne zaštite u  svim ustanovama, javnim preduzećima i drugim institucijama koje rade. Obezbediti lice na ulazu koje je pod sanitarnom zaštitom i vrši dezinfekciju svih osoba koje ulaze i koja moraju imati lična sanitarna i zaštitna sredstva.

13. Nalaže se poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije u smislu ograničenja kretanja, zatvaranja ugostiteljskih i drugih objekata, kao  i rada maloprodajnih objekata dostupnih građanstvu i penzionerima.

14. Svim medijima na teritoriji Grada Kruševca dostupne su informacije na sajtu grada www.krusevac.rs koje je potrebno da preuzimaju i objavljuju.

 

Prenosimo u celosti izjavu direktora BIA Bratislava Gašića o zaključcima sa sastanka gradskog štaba za vanredne situacije u Kruševcu.

Povezano