subota, 16. januar 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
-4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 2 m/s SSZ
 

U Rasinskom okrugu kod 10 osoba potvrđen korona virus, ukupno u Srbiji zaraženih 384

U Rasinskom okrugu kod 10 osoba potvrđen korona virus, ukupno u Srbiji zaraženih 384

U Rasinskom okrugu, prema podacima Ministarstva zdravlja kod 10 osoba potvrđen je korona virus, saopšteno je na današnjoj konferenciji na novinare u Vladi Srbije.

U Srbiji do 15 sati potvrđena su 384 slučaja COVID 19 od kojih su dvesta dva hospitalizovana.Od ukupnog broja  sa izolovanim virusom na respiratoru su 24 osobe.

Najviše slučajeva zabeleženo je u Beogradu 158 a u virus je potvrđen i kod osobaa u još trideset jednom gradu u Srbiji.

Na instututu Torlak od juče u 15 sati do danas, testirane su 245 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, podaci su Ministarstva zdravlja. Dosad su premunule četiri osobe – poslednja u utorak popodne u Nišu, žena stara 60 godina koja je bila na respiratoru od 21. marta.

EU je odobrila Srbiji prenamenu oko 94 miliona evra neutrošenih sredstava iz tekućih projekata IPA. Imunolog Srđa Janković kaže da je napravljen algoritam za masovna testiranja i da će ljudi biti pozivani kad i gde da se testiraju. Avion Er Srbije odleteo je jutros po građane u Istanbulu. Više od 420.000 zaraženih u svetu, i skoro 19.000 umrlih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država za manje od 10 dana izaći sa predlogom mera za pomoć privatnom sektoru, koji se suočava sa najtežim posledicama zbog pandemije koronavirusa.

Povezano