ponedeljak, 19. oktobar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 47%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Obilazak proizvodnje natrijum-hipohlorita u Bin komercu, fabrike vode u Majdevu i magacina za pripremu paketa za najstarije

Obilazak proizvodnje natrijum-hipohlorita u Bin komercu, fabrike vode u Majdevu i magacina za pripremu paketa za najstarije

Proizvodnju natrijum-hipohlorita u kruševačkom Bin komercu,  fabriku vode u Majdevu i magacin za pakovanje i distribuciju paketa namenjenih penzionerima, obišli su direktor BIE Bratislav Gašić i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Jasmina Palurović. Prilikom obilaska, najavljene su nove zaštitne mere za naredni period.

U razgovoru sa direktorom preduzeća „BIN komerc“ Bojanom Cvetkovićem došlo se do informacije da ovo preduzeće dnevno može da proizvede 15.000 litara natrijum-hipoholorita, što zadovoljava potrebe Kruševca, brojnih gradova i vodovoda širom Srbije. Proizvodnja se nesmetano odvija, kanisteri sa ovom supstancom su spremni za distribuciju širom Srbije.

Volonteri sa teritorije Grada Kruševca trenutno su angažovani na pakovanju paketa za naše najstarije sugrađane. Očekuje se da se paketi podele do nedelje. U paketima biće prašak za pranje veša – 2 kg, 1 kg brašna, zaštitna maska, kafa, kvasac, alkohol, dezinfekciono sredstvo, novina „Pobeda“ sa svim brojevima telefona za najvažnije informacije.

Direktor BIA Bratislav Gašić okupljenim novinarima izjavio je da je prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kruševac izvršena kompletna dezinfekcija prostorija kompanije „Henkel“ Kruševac i da je stanje zadovoljavajuće.

Takođe, kao nova mera zaštite građana doneta je odluka da zelene pijace rade samo tri dana u nedelji u periodu od 7:00 do 15:00 četvrtkom, petkom i subotom. JKP „Kruševac“ mora u dane rada pijace pre početka rada i po završetku da dezinfikuje pijačni prostor.

Isto tako, radnici JKP „Kruševac“ će dezinfikovati jednom nedeljno sve zgrade – od podrumskih prostorija pa do potkrovlja na teritoriji grada. Sa aktivnošću počeće se od petka, 27.03.2020. godine.

Sutra, do 15:00 časova svih 200 rezervoara sa natrijum-hipohloritom biće postavljeno na unapred određenim lokacijama na teritoriji Kruševca. Apeluje se na sve naše sugrađane da ne uzimaju ovo sredstvo u velikim količinama, jer će snabdevanje biti svakodnevno.

Bratislav Gašić je za Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje obezbedio zaštitne maske i odela, a za sve penzionere maske koje će se naći u paketu pomoći.

Proizvodnja natrijum-hipohlorita na postrojenju u Fabrici vode u Majdevu, odvija se planiranom dinamikom. Kapacitet je 100 litara na sat.

Apeluje se na sugrađane da ne uzimaju više tečnosti nego što im je to potrebno na dnevnom nivou, s obzirom da će se količine dopunjavati kontinuirano. Sredstvo se koristi i za dezinfekciju površina, ali i dezinfekciju ruku, potvrdio je direktor fabrije vode u Majdevu Miroslav Stojanović

Bratislav Gašić je još jednom apelovao na naše sugrađane da se pridržavaju svih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, u cilju očuvanja zdravlja svih naših građana.

Povezano