subota, 6. jun 2020.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Hala sportova u Kruševcu biće osposobljena za prijem pacijanata sa lakšom kliničkon slikom koronavirusa

Hala sportova u Kruševcu biće osposobljena za prijem pacijanata sa lakšom kliničkon slikom koronavirusa

Hala sportova u Kruševcu biće osposobljena za prijem pacijanata sa lakšom kliničkon slikom koronavirusa, izjavila je gradonačelnica Jasmina Palurović i naglasila da će opremanje bolnice u ovom prostoru biti završeno sledeće sedmice i biće data na raspolaganje Ministarstvu zdravlja. Palurović je navela da je Opšta bolnica u Kruševcu efikasno i racionalno  raspodelila kapacitete na infektivnom odeljenju gde ima 150 kreveta za pacijente, ima dovoljno medicinskih radnika koji ih adekvatno zbrinjavaju, a kako je naglasila oni sa težom kliničkom slikom upućuju se na dalje lečnje u Niški klinički centar.

Epidemiološka situacija u Gradu Kruševcu kontinuirano se prati od strane Gradskog štaba za vanredne situacije i svih nadležnih službi.

Prema trenutnim parametrima, Opšta bolnica raspolaže svim potrebnim kapacitetima, kadrovskim i materijalnim, kao i brojem kreveta za potrebe smeštaja osoba inficiranih korona virusom u posebnim izolacionim jedinicama.

Postoji i posebna ambulanta za respiratorne infekcije, kako bi se maksimalno smanjio rizik eventualnog prenošenja korona virusa.

Takođe, uzorci krvi šalju se u Veterinarski institut u Kraljevu, kao referentnu laboratoriju, što takođe pojednostavljuje i ubrzava proces dobijanja većeg broja rezultata.

S obzirom na porast broja inficiranih, Grad Kruševac trenutno obezbeđuje i prostor u Hali sportova, predviđen za smeštaj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Opremanje prostora biće završeno do kraja nedelje a raspolagaće svom neophodnom opremom standardizovanom za ovakve situacije. Kapacitet je oko 150 kreveta.


Tim povodom, danas je gradonačelnik Jasmina Palurović obišla ovaj objekat kako bi se uverila da se radovi odvijaju po planiranoj dinamici.

Povezano