subota, 27. februar 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 6 m/s SZ
 

Još dva lica prekršila policijski čas, privedeno 15 osoba zatečenih na sportskim terenima

Još dva lica prekršila policijski čas, privedeno 15 osoba zatečenih na sportskim terenima

Od juče ujutru do jutros, pripadnici Policijske uprave Kruševac, na teritoriji Rasinskog okruga, pisali su samo dve prekršajne prijave protiv lica koja su kršila odluku o totalnoj zabrani kretanja u vreme tzv. „policijskog časa“. Međutim, kruševačka policija je tokom jučerašnjeg dana privela 15 lica, koja su zatečena na sportskim terenima na teritoriji gradskog područja u Kruševcu.

Većina njih se u grupi rekreirala na sportskim terenima na Bagdali i na drugim otvorenim prostorima u gradu, što je suprotno Uredbi, koja u vanrednom stanju zbog epidemije koronavirusom, propisuje zabranu okupljanja na sportskim terenima i izletištima, kao i zabranu okupljanja više od dva lica na jednom mestu.

Policija je uz prekršajne prijave ova lica privela kod dežurnog sudije za prekršaje, koji im je u skraćenom i po ubrzanom sudskom postupku doneo osuđujuće odluke.

Podsećamo, da u ovakvim situacijama za učinjene prekršaje u uslovima vanrednog stanja, prekršajni sudija najčešće donosi osuđujuće odluke, a kazne su uglavnom novčane i iznose u rasponu od 50 do 150 hiljada dinara.

Povezano