ponedeljak, 23. novembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Kako do popusta za struju

Kako do popusta za struju

Kako je juče objavljeno, svi građani Srbije će imati mogućnost da račune za struju za mart, april i maj plate sa pet odsto popusta i bez obračunavanja kamate, ako uplatu izvrše najkasnije do 30. juna.

Zbog pandemije, starijima od 65 godina već je odobreno da račune za grejanje i komunalije plate odloženo uz postojeće olakšice i bez kamate. U EPS-u nova odluka – svim građanima račune za struju za mart, april i maj umanjuju za pet posto. Neće se obračunavati ni kamata ako ih plate do kraja juna.

Popust od pet odsto, EPS odobrava građnima koji struju plate do 28. u mesecu. Tu olakšicu sada mogu dobiti sva domaćistva na račune za tri meseca tokom trajanja vranrednog stanje. Ona će biti iskazana u nekom od narednih obračuna u zavisnosti od tempa plaćanja.

Dakle, računi za mart, april i maj za sve građane Republike Srbije su bez kamate sa pet posto popusta. Ovo sve važi ako uplatu izvrše do 30. juna.

Inače, do vanrednog stanja naplata struje bila je gotovo 100 odsto, a gasa, grejanja i komunalija u celoj zemlji u proseku 95 procenta. U kućnim budžetima značajno je smanjenje i troška za gorivo. Derivati su sve jeftiniji, od prošle sedmice cene su pale i do osam dinara. Cena benzina na benzinskim stanicama u Srbiji u proseku se kreće oko 124 dinara a dizela oko 133 dinara i po svemu sudeći će još dug vremenski period moći da kupuju gorivo po povoljnim cenama.

Statistika, inače, pokazuje da naši građani najredovnije plaćaju račune za mobilne telefone i internet.

Povezano