nedelja, 16. maj 2021.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

U toku radovi na uređenju crkve u naselju Ujedinjene nacije

U toku radovi na uređenju crkve u naselju Ujedinjene nacije

U toku su radovi na uređenju crkve u naselju Ujedinjene nacije, posvećene Svetom Apostolu Pavlu i Svetom Nikoli.

Nova crkva u Ujedinjenim nacijama, tik uz vrtić „Golub mira“, i u neposrednoj blizini Osnovne škole „Dositej Obradović“, posvećena Apostolu Pavlu i Svetom Nikoli – ovih dana je u znaku radova u susret Letnjem Svetom Nikoli

Crkva se još više približila naselju i narodu – sada i spoljašnjom lepotom. Nakon izuzetno dobro urađenih unutrašnjih radova – podnog grejanja, popločavanja i postavljanja ikonostasa, predstoje i pripreme za oslikavanje.

Završena je fasada na prelepom hramu, urađena je ograda a crkvena porta se uređuje. Krstovi za Kupolu i za ulaz u Hram su izrađeni i predstoji njihovo postavljanje.

Zajednička želja sveštenstva i stanovnika naselja Ujedinjene nacije  je da se porta ispuni decom i – postane još interesantnija za porodične šetnje.

Crkva u Ujedinjenim nacijama jedna je od najnovijih, počela je da se gradi marta 2014. godine, postavljanjem krsta i osveštavanjem kamena-temeljca. Imovinsko-pravni odnosi rešeni su u najkraćem roku, a dozvola za gradnju – angažovanjem gradske uprave – stigla je za samo 48 sati.

Crkva je sagrađena velikom ljubavlju i trudom ktitorke gospođe Dušanke Feldbauer, naše Kruševljanke koja živi u Brazilu, kao zahvalnost za njenu veliku bračnu ljubav prema pokojnom suprugu Pavlu.

Crkva je posvećena Apostolu Pavlu i Svetom Nikoli, a svi radovi na uređenju hrama, odvijali su se u kontinuitetu, uz podršku Grada Kruševca i vernog naroda.

Povezano