petak, 5. mart 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 29%
Brzina vetra: 3 m/s SZ
 

IZBORI 2020: Rešenjem Gradske izborne komisije od 11. maja – pripreme za održavanje izbora 21. juna

IZBORI 2020: Rešenjem Gradske izborne komisije od 11. maja – pripreme za održavanje izbora 21. juna

Odmah nakon donošenja Odluke predsednika narodne skupštine republike Srbije o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i opština u republici Srbiji, kojom je datum održavanja izbora određen 21. jun 2020, Gradska izborna komisija je na sednici od 11. maja donela Rešenje o nastavku predizborne kampanje.

Komisija je donela i Rokovnik održavanja izbora kao i obrasce za održavanje postupka izbora. Svim političkim subjektima su na raspolaganju izborni obraci za podnošenje izbornih lista koje mogu preuzeti u Gradskoj upravi.

Overa potpisa za narodne poslanike republičkog parlamenta, u skladu sa izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, obavljaće se u Gradskoj upravi.

Do danas su verifikovane liste za lokalne izbore Srpska napredna stranka „Aleksandar Vučić Za našu decu“ i koalicija Socijalistička partija Srbije-jedinstvena Srbija, a potpise su predale Srpska narodna partija – Nenad Popović i Srpska radikalna stranka.

Po rečima predsednika Gradske izborne komisije Dragoljuba Arsića, a kako je i dalje potrebno preduzimati mere protiv širenja zaraze virusa kovid 19, neophodno je da politički subjekti podnesu odgovarajući zahtev načelniku Gradske uprave, kako bi se ovaj posao organizovao na adekvatan način.

Povezano