petak, 5. mart 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 26%
Brzina vetra: 3 m/s ZSZ
 

Saniran kvar na magistralnom cevovodu kojim se vodom snabdevaju opštine Ćićevac i Varvarin

Saniran kvar na magistralnom cevovodu kojim se vodom snabdevaju opštine Ćićevac i Varvarin

Za nešto više od 72 sata, ulažući maksimalni napor, ekipe održavanja vodovodne mreže JKP „Vodovod-Kruševac“ uspešno su sanirale kvar na magistralnom cevovodu prečnika 600 milimetara.

Pomenuti kvar na magistralnom cevovodu nastao je u subotu tokom izvođenja radova na izgradnji objekata za fabriku „Henkel“ Kruševac. kada je oštećen magistralni cevovod kojim se vodom snabdevaju opštine Ćićevac i Varvarin.

Ekipe održavanja vodovodne mreže JKP „Vodovod-Kruševac“ su odmah reagovale angažujući sve raspoložive resurse, kako bi se kvar što pre otklonio i stabilizovao sistem vodosnabdevanja. U periodu sanacije kvara „Vodovod-Kruševac“ obezbedio je cisterne sa pijaćom vodom za korisnike u opštini Ćićevac koji su ostali bez vode. Danas ja kvar  uspešno saniran i voda je puštena ka opštini Ćićevac.

U toku je ispiranje sistema i rezervoara nakon čega će korisnici, u večernjim satima, dobiti tehničku vodu koja nije za piće i može se koristi samo za sanitarne potrebne i pranje. Kada Zavod za javno zdravlje Kruševac uradi analizu, i potvrdi hemijsku i bakteriološku ispravnost vode u sistemu, biće izdato i zvanično saopštenje da je voda ispravna i za piće i pripremu hrane.

O svim aktivnostima korisnici će biti obavešteni putem zvaničnog sajta JKP „Vodovod-Kruševac“ www.vodovodks.co.rs i lokalnih medija, obaveštavaju iz kruševačkog Vodovoda.

Povezano