subota, 30. maj 2020.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
9°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić u Kruševcu otvorio Jedinstveno upravno mesto

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić u Kruševcu otvorio Jedinstveno upravno mesto

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Republike Srbije i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović svečano su otvorili Jedinstveno upravno mesto u Gradskoj upravi, u kancelariji 31, na kome će građani Kruševca na 7 šaltera u 5 objedinjenih procedura, obaviti upravne poslove u najkraćem roku i na najefikasniji način.

Grad Kruševac je jedan od 20 srpskih gradova, koji će na Jedinstvenom upravnom mestu, koje su svečano otvorili ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić i gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović –  u kancelariji 31 Gradske uprave – moći da građanima pruži upravne usluge na najefikasniji, najjeftiniji i najbrži način.

Radi se o pilot projektu koji Ministarstvo sprovodi od 2018. godine, za šta je opredeljeno 118 miliona dinara, a Jedinstveno upravno mesto u Kruševcu potpomognuto je sa 5,5 miliona dinara, rekao je ministar Ružić na konferenciji za novinare.

Ministar Ružić zahvalio se Gradu Kruševcu i gradonačelnici na uspešnoj saradnji, osvedočenoj realizacijom projekata – adaptacije tavanskog prostora u objkektu Turističke organizacije, adaptaciji dela Hale sportova, a ove godine se očekuje realizacija projekta Sportsko-rekreativnog parka „Bagdalino“, na Bagdali.

Gradonačelnica Jasmina Palurović rekla je da Grad pruža podršku građanima u rešavanju problema i da će ubuduće – podnošenjem zahteva na jednom mestu – ostvariti svoja prava i uštedeti vreme i  najavila nastavak angažovane projektne aktivnosti Grada u saradnji sa svim ministarstvima i Vladom Republike Srbije.

Inače, na danas otvorenom Jedinstvenom upravnom mestu nalaze se 2 šaltera matične službe, šalter za urbanizam, komunalnu miliciju, mesto za prijavu zahteva i inspekcijske službe, a u blizini je pošta, kako bi građani uštedeli vreme i u što kraćem roku završili sve poslove.

Događaju u Gradskoj upravi prisustvovali su saradnici gradonačelnice Kruševca, u skladu sa preporučenim merama zaštite od koronavirusa.

Povezano