sreda, 23. jun 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
31°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Najveću štetu u jučerašnjem nevremenu pretrpeli delovi Kruševca, Aleksandrovac, Brus i neka sela u podnožju Jastrepca

Najveću štetu u jučerašnjem nevremenu pretrpeli delovi Kruševca, Aleksandrovac, Brus i neka sela u podnožju Jastrepca

Kako RTK saznaje, u jučerašnjem nevremenu najveću štetu pretrpeli su delovi Grada Kruševca i opština Aleksandrovac, Brus i nekoliko sela u podnožju Jastrepca u opštini Blace.

U Varvarinu, Trsteniku i Ćićevcu, uz olujni vetar, padala je kiša i ponegde sitan grad koji nije naneo značajnu štetu usevima.

Prema podacima Radarskog centra Kruševac, juče  od 16:15 do 20 sati i 24 minuta ispaljeno je 609 protivgradnih raketa, ali je, i pored toga, na pojedinim područjima pao grad i do veličine jajeta što je uzrokovalo oštećenje na velikom broju vetrobranskih stakala.

Povređenih nije bilo, a gradski štab za vanredne situacije, za sada, beleži štetu od 30 do sto posto na površini od 200 hektara u atarima Štitara, Mačkovca i Ćelija. Takođe, saznajemo u štabu, oštećeni su kanalska mreža, lokalni i nekategorisani putevi u Kruševici i Kukljinu. Kao posledica vremenske nepogode, došlo je do ispadanja 14 trafo stanica u Rasinskom okrugu i očekuje se da će kvarovi biti otklonjeni u roku od 48 sati.

U toku jučerašnjeg dana, usled posledica vremenske nepogode izvršeno je 35 intervencija na lokalnoj vodovodnoj mreži – obaveštavaju iz Vodovoda Kruševac.

Povezano