ponedeljak, 23. novembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Kruševac – dobitnik prve nagrade Evropske komisije za organizaciju manifestacije Evropske nedelje mobilnosti

Kruševac – dobitnik prve nagrade Evropske komisije za organizaciju manifestacije Evropske nedelje mobilnosti

Grad Kruševac  dobitnik je prve nagrade Evropske komisije, u kategoriji  većih gradova sa preko 50 hiljada stanovnika, za  organizaciju  manifestacije  Evropske nedelje mobilnosti 2019. pod sloganom „Hodajte sa nama“ koja je uz brojne aktivnosti  održana prošlog septembra. 

U konkurenciji  više od 3 hiljade gradova iz celog sveta, našem je pripalo je  ovo značajno priznanje, između ostalog i kao rezultat uspešno realizovanog projekta „Unapređenje održive urbane mobilnosti u Kruševcu“ istakla je pomoćnik gradonačelnice za ekologiju Olivera Drenovac.

Kruševac je i 2016. godine izabran kao jedan od 10 najboljih u Evropi podsetila je Drenovac i naglasila  da održiva mobilnost ima cilj da se promovišu pešačenje i biciklizam.

Brojni infrrastrukturni radovi kao što su biciklističke staze i detaljnja izrada mape gradskog prevoza samo su neki od segmenata koji će i u narednom periodu,  uz nove investicije, navodi Drenovac,  omogućiti sugrađanima da u saradnji sa obrazovnim, sportskim i ustanovama u kulturi unaprede zdrav ekološki način života.

Povezano