utorak, 2. jun 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 3 m/s JZ
 

Milinka Ivanović – dobitnica Virtus nagrade za filantropiju

Milinka Ivanović – dobitnica Virtus nagrade za filantropiju

Jedan od dobitnika Virtus nagrade za filantropiju, koje dodeljuje Trag fondacija za 2019. godinu je i Kruševljanka Milinka Ivanović koja je svojim humanitarnim radom pomogla mnogima. 

Filantropi nisu samo osobe koje vole već se i brinu da ljudima bude bolje i uvek su spremni da pomognu najugroženijima, ali i svima drugima kojima je pomoć potrebna. Virtus nagrade za filantropiju koje dodeljuje Trag fondacija, u Srbiji su dodeljene trinaesti put kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima. Među dobitnicima je i naša sugrađanka Milinka Ivanović koja je kako stoji u obrazloženju nagrađena za podršku deci iz ranjivih kategorija društva. Kao medicinski radnik godinama je pomagala pacijentima a sa odlaskom u penziju humanost je usmerila na decu sa smetnjama u razvoju, kao predsednik upravnog odbora kruševačkog udruženja i član je etno udruženja Car Lazar koje joj je i pomoglo da osim ručnog rada koji izlaže na sajmovima i manifestacijama širom Srbije, počne i sa šivenjem ekoloških igračaka za decu sklonu alergijama. A počela je nakon bazara kod princeze Katarine Karađorđević gde je upoznala Vladimira Cuckića iz komesarijata za izbeglice koji joj je predložio da za decu migrante sašije igračke.

Milinki je najveća nagrada priznanje za njen rad koji će ostaviti deci i unucima ali i podsećanje na pretke koji su pomagali mnogim nevoljnicima. Nju rad ispunjava i održava tako da će i dalje bez obzira na nagrade ili priznanja nastaviti da radi uz pomoć dobrih ljudi koji joj pomažu u nabavci materijala preko Regionalne privredne komore i uz pomoć grada Kruševca. Milinka Ivanović i agencija Trag pozivaju sve koji žele i mogu da se uključe u programe i inicijative za opšte dobro, doniranjem ne samo novca, već i robe, usluga, znanja ili vremena.

 

 

Povezano