nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

U ZZJZ Kruševac testiranje na kovid 19 na lični zahtev – uskoro serološko testiranje

U ZZJZ Kruševac testiranje na kovid 19 na lični zahtev – uskoro serološko testiranje

Po broju registrovanih slučajeva KOVID 19, u Rasinskom okrug je u odnosu na druge, registrovan  relativno mali broj pozitivnih i preminulih. U Zavodu za javno zdravlje Kruševac u toku je testiranje na lični zahtev a sve je spremno i za projekat serološkog testiranja kojim će u okrugu biti obuhvaćeno oko 40 porodica. 

Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje Kruševac od 6. marta kada je u Srbiji registrovan koronavirus, neprekodno prate situaciju a u ovom periodu urađeno je oko 4.250 briseva od kojih je 350 bilo pozitivno. U svim opštinama Rasinskog okruga zabeležean je pojava virusa prvo u varvarinu i Ćićevcu a zatim Kruševcu , Trsteniku i Aleksandrovcu a ocena direktora Dragoljuba Vuksanovića je da je u Rasinskom okrugu u odnosu na druge, registrovan relativno malo broj pozitivnih i preminulih.

U narednom periodu pred Zavodom je realizacija pilot projekta u kome će se raditi serološko ispitivanje stanovništva koje će u Srbiji obuhvatiti oko 7.000 ljudi , u Rsainskom okrugu 40 domaćinstra različite životne dobi.

Prošle nedelje počelo je testiranje građana koji putuju vam granica Srbije na lični zahtev.

Testovi se rade bez zakazivanja radnim danima i subotom od 8 do 10 sati.

Povezano