utorak, 20. april 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

Posle utakmice u Kruševcu: Sankcije srpskom fudbalu?

Posle utakmice u Kruševcu: Sankcije srpskom fudbalu?

Disciplinska komisija Uefe pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Engleske u vezi sa incidentima za vreme, i po okončanju susreta u Kruševcu.

Premijer Ivica Dačić najoštrije je osudio incident koji se dogodio nakon završetka jučerašnje utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

„Naložio sam Policijskoj upravi u Kruševcu da, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom intenzivno rade na prikupljanju svih činjenica i identifikaciji svih odgovornih učesnika i vinovnika incidenata, na terenu i na tribinama“, naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, nadležni istražni organi će, u potpunosti rasvetliti ovaj incident i odgovorne izvesti pred lice pravde.

„Pripadnici policije su, bez upotrebe sredstava prinude, sprečili eskalaciju sukoba prilikom izlaska fudbalera sa terena. Pozivam sve aktere u domaćoj i međunarodnoj javnosti da, pre nego što se detaljno utvrde sve činjenice i okonča istraga, ovaj događaj ne kvalifikuju paušalno i kao incident sa rasnim diskriminatorskim elementima“, naveo Dačić.

Povezano