nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Ministar za omladinu i sport otvorio novo igralište u Kruševcu

Ministar za omladinu i sport otvorio novo igralište u Kruševcu

Na Svetski dan biciklista u Kruševcu su na upotrebu predata dva multifunkcionalna terena i teretana. To je proizvod dobre saradnje društveno odgovornih firmi, lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije. Teretana u naselju Pejton, multifunkcionalni teren u Naselju UN je donacija kompanije „Mocart“.

Terene je obišao ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić u pratnji saradnika, domaćin je bila gradonačelnica Jasmina Palurović sa saradnicima, u svojstvu gosta bio je i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Ovoj jedinstvenoj manifestaciji prisustvovali su potpredsednici Fudbalskog i Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević i Marko Pantelić, direktor Arene Goran Grbović, tehnički direktor Rukometnog saveza Srbije, Ratko Nikolić i fudbaler Nemanja Radonjić.

Obilasku su prisustvovali gradjani i prestavnici privrednog i javnog života Grada i Rasinskog okruga.

Teren su presecanjem vrpce predali na upotrebu deci gradonačelnica Jasmina Palurović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, bivši gradonačelnik Bratislav Gašić i izvršni direktor Mocart komapnije, Dejan Ćirović. U ime Grada obratila se gradjanima gradonačelnica Jasmina Palurović.

Ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić sublimirao je da je sport važan segment u razvoju dece i društva.

Pre obilaska naselja Ujedinjene nacije, ministar sa saradnicima i domaćinima obišao je igralište i teretanu na otvorenom u naselju Pejton. Po protoklu predvidjeno je da se obidju i početni radovi na rekonstrukciji tartan staze na Bagdali.

Ceo dogadaj je imao i posebnu humanitarnu notu. Naime organizovan je trunir u šutiranju trojki a prikupljena sredstva u iznosu od 100 hiljada dinara donirana su za lečenje Dimitriju Laziću iz Kruševca.

U sportskom delu programa učestvovali su  ženski rukometni klub, muški i ženski Košarkaški klub Napredak i ženski Košarkaški klub Bagdala kao i pioniri muškog i ženskog Fudbalskog kluba Napredak.

Uskoro će Kruševac dobiti još jednu teretanu na otvorenom, u naselju Rasadnik.

 

Povezano