ponedeljak, 25. januar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 48%
Brzina vetra: 0 m/s ZJZ
 

Odbornici u Skupštini Grada Kruševca održali poslednju sednicu u ovom sazivu

Odbornici u Skupštini Grada Kruševca održali poslednju sednicu u ovom sazivu

Odbornici u Skupštini Grada Kruševca danas su održali poslednju sednicu u ovom sazivu. Na 27. Skupštini, pored ostalog doneta je i Odluka o dodeljivanju Vidovdanske nagrade, plaketa i pohvala Grada Kruševca, zaslužnim pojedincima i organizacijama.  Pred odbornicima je bila 51 tačka dnevnog reda.

Na 27. sednici Skupštine Kruševca dodeljena je Vidovdanska nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Dobitnici Vidovdanske nagrade su lekari, zdravstveni i nezdravstveni radnici Opšte bolnice Kruševac, Doma zdravlja Kruševac i Zavoda za javno zdravlje.

Obrazlažući Vidovdansku nagradu, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović rekla je da su zaposleni u ovim ustanovama iskazali stručnost, požtrvovanost i hrabrost u lečenju pacijenata tokom epidemije virusa Kovid 19.

Plakete Grada Kruševca dobili su Policijska uprava, Garnizon Kruševac – Centar ABHO i posthumno odbornici Zoran Vulić i Vladimir Tasić. Odbornici su doneli Odluku i o dodeli Pohvala istaknutim pojedincima u različitim oblastima rada i stvaralaštva. Na sednici je usvojeno i niz komunalnih i infrastrukturnih odluka.

Odbornici su usvojili i više Planova detaljne regulacije, kao i izmene i dopune Planova detaljne regulacije. Donete su i Odluke o izradi nekoliko Planova detaljne regulacije. Na skupštinskom zasedanju usvojeni su i Izveštaji o radu i finansijskom poslovanju za 2019. godinu Javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad.

Pred odbornicima je bila 51 tačka dnevnog reda, a poslednja sednica Skupštine Grda u ovom sazivu počela je, nakon intoniranja himne „Bože pravde“, odavanjem počasti  minutom ćutanja odbornicima Zoranu Vuliću i Vladimiru Tasiću.

Povezano