ponedeljak, 23. novembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Očekuje se da u naredna 24 sata prođe vrh talasa iz gornjih tokova

Očekuje se da u naredna 24 sata prođe vrh talasa iz gornjih tokova

Usled obinih padavina došlo je do izlivanja Lomničke, Nauparske, Jablaničke i Modričke reke. Takođe, kako saznajemo iz gradskog Štaba za vandredne situacije, izlila je i Rasina kod uliva u Zapadnu Moravu, kao i Garski potok kod uliva u Zapadnu Moravu. 

Tokom sinoćnjeg i jučerašnjeg obilaska Zapadne i Južne Morave – očekuje se da će u naredna 24h proći vrh talasa koji dolazi iz gornjih tokova.

Izlivanje i popuštanje starog korita preko naseljenih mesta Bela Voda i Kukljin i Gornji Koševi i postoji porast 6 cm na svakih sat vremena kada je u pitanju Južna Morava  kaže načelnik Odeljenja za poslove odbrane od poplava i vandredne situacije Dušan Todorović i dodaje da u ovom kraju nema ugroženih domaćinstava, kao i to da u Rasinskom okrugu nije bilo ljudiskih žrtava.

Ekipe Gradskog štaba za vandredne situacje su na terenu i uveliko rade na sanaciji oštećenja koja su nastala usled poplava, a radiće se i regulacija dela Lomničke i Nauparske reke.

Na reci Rasini kod Borčevog stadiona u dužini od sto metara urušena je obala tri metra, a poplavljen je i stadion FK Mudrakovac.

Povezano