petak, 22. januar 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Rekonstruisan Trg kosovskih junaka – do sledećeg Vidovdana

Rekonstruisan Trg kosovskih junaka – do sledećeg Vidovdana

Grad Kruševac raspisao je javnu nabavku za rekonsktrukciju Trga kosovskih junaka. Trg će dobiti nove sadržaje, dve fontane, kao i podzemnu garažu. Rok za podnošenje ponuda je 24. jul ove godine, a radovi bi trebalo da budu završeni do Vidovdana naredne godine.

Za godinu dana Trg kosovskih junaka biće u mnogome izmenjen. Biće izmenjen izgled platoa ispred zgrade Osnovnog suda, Kocke, Doma sindikata, kao i pešačko ostrvo kod Spomenika Kosovskim junacima. Dobiće nove sardžaje, dve fontane, ali i podzemnu garažu. Grad Kruševac raspisao je javnu nabavku za rekonsktrukciju kompletnog Trga kosovskih junaka. Direktor Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje Kruševac, Vojkan Tutulić kaže da je ovo trenutno jedan od najvećih tendera koji je raspisala neka lokalna samouprava u zemlji.

Prema rečima Tutulića, ovom rekonstrukcijom prednost se daje pešacima i biciklistima.

Veliku izmenu pretrpeće prostor kod Spomenika Kosovskim junacima.

Na platou ispred Doma sindikata ostaće fontana i stabla, a štampani beton biće zamenjen novim materijalom.

Saobraćaj oko Spomenika i u glavnoj ulici će se odvbijati i dalje, ali, kako kaže Tutulić, sa preprojektovanim kolovoznim trakama.

Rekonstrukcijom Trga kosovskih junaka predviđeno je da se zadrže spomenik Veselinu Nikoliću, kao i spomen obeležje „Kedrovićev cvet“.

 

Povezano