petak, 22. januar 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
9°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 4 m/s JJI
 

Vidovdan 2020. u Kruševcu

Vidovdan 2020. u Kruševcu

U okviru obeležavanja VIDOVDANA – Dana grad, u 17 časova počinje bdenije u Crkvi Lazarici, od 20 sati i 30 minuta na platou ispred Crkve Lazarice je poetsko – muzički program Raspeto Kosovo SLOVO LJUBVE 2. deo, a u 21 sat na Slobodištu dečija pozorišna predstava VILINSKA KOČIJA.

Sutra nakon polaganja cveća na Slobodištu, Spomenika na fintani i kod Krsta na Bagdali od 7 časova i 30 minuta počinje Sveta arhijerejska liturgija u Crkvi Lazarici. Na Vidovdan, između ostalog, biće održana litija do Spomenika Kosovskim junacima nakon koje će delegacije grada, udruženja i organizacija položiti cveće, biće održan i svečani ćin osvećenja kamena temeljca za novi hram Knezu Lazaru u krugu Garnizona Kruševac.

Od 13 časova na Vidovdan je otkrivanje o osvećenje Spomenika Despotu Stefanu Lazareviću na Trgu Kosturnica, Jarbola na Bagdali a od 18 časova je svečana sednica Skupštine grada Kruševca kada će biti dodeljene Vidovdanska nagrada, priznanja i pohvale a Televizija Kruševac će uživo prenositi ovu svečanost.

Povezano