nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Radio Televizija Kruševac Vidovdan obeležava kao Dan kuće

Radio Televizija Kruševac Vidovdan obeležava kao Dan kuće

Radio Televizija Kruševac Vidovdan obeležava kao Dan kuće. Na taj dan pre 29 godina osnovana je Televizija Kruševac, kao prva televizija u Srbiji van Beograda.

U okviru sistema RTK radi i Radio Kruševac koji ove godine obeležava tačno pola veka postojanja i spada u jednu od najstarijih aktivnih radio-stanica u Srbiji. Radio Kruševac je 1970.godine bio zvanično prvi elektronski mediji u ovom delu Srbije. Početkom sedamdesetih godina u sastavu Radio Kruševca radila je i produkcija gramofonskih ploča, za koju su izdavali poznati renomerirani muzičari jugoslovenske scene. Pamti se da je svoju prvu singl-ploču tadašnja grupa „Jutro“, sa naslovnom numerom „Kad bi bio bjelo dugme“, izdala 1973.godine upravo preko produkcije Radio Kruševca. Radi se o Goranu Bregoviću i muzičkom sastavu, koje je kasnije promenio ime u „Bjelo dugme“ i postao jedan od najpopularnijih grupa svih vremena na Balkanu.

Takođe, u današnjem medijskom sistemu RTK, od 2012.godine aktivan je i internet-portal na adresi rtk.rs. Ovaj treći mediji RTK konstantno beleži stalni rast posetilaca.

Prema zvaničnim istraživanjima, u konkurenciji lokalno-regionalnih informativnih kuća, RTK spada u red najboljih medijskih sistema u čitavoj Srbiji i po kvalitetu programa i po broju televizijskih gledalaca, radijskih slušalaca i posetilaca internet-portala.

Radio Televizija Kruševac, od novembra 2015.godine, uspešno posluje kao privatizovana medijska kuća, čiji je vlasnik Radoica Milosavljević.

Povezano