nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Položeno cveće na spomen obeležja u Gradu

Položeno cveće na spomen obeležja u Gradu

Povodom Vidovdana, kada je okupator u Drugom svetskom ratu streljao rodoljube Kruševca i okoline, na mesto streljanja, položili su vence u ime Grada Kruševca, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović  i predsednik Skupštine grada Živojin Miloradović, u ime Rasinskog okruga delegaciju je predvodio Dejan Jovac. Čin, pomena žrtvama, činodejstvovao je sveštenik Dragić Ilić, uz prisustvo rodbine nastradalih.

U memorijalnom kompleksu Slobodište, na humke streljanih rodoljuba i učesnika NOB-a od 1941. do 1945. pored gradonačelnice Palurović i predsednika Skupštine Miloradovića, cveće je u ime Rasinskog Upravnog okruga Dejan Jovac i  predstavnici SUBNOR-a Kruševca.

Takodje, na Spomenik palim učesnicima rata  na Kosovu i Metohiji usled NATO agresije 1999. godine, po protokolu vence su položili predstavnici Grada gradonačelnica Jasmina Palurović i Živojin Miloradović, u ime Rasinskog okruga Dejan Jovac i predstavnici udruženja boraca ratova 1991.-1999. godine.

Pored Fontane  na Spomenik poginulim ratnicima u ratovima od 1912. do 1918. godine vence su položili u ime Grada Kruševca gradonačelnica Jasmina Palurović i predsednik Skupštine grada Živojin Miloradović, u ime Rasinskog okruga Dejan Jovac i predstavnici SUBNOR-a.

Na krajnjoj lokaciji kod Krsta na Bagdali takodje su predstavnici Grada i Okruga položili vence i odali poštu stardalim Kruševljanima u Drugom svetskom ratu.

Povezano