nedelja, 25. jul 2021.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
31°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 34%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Na Bagdali postavljen jarbol sa srpskom zastavom

Na Bagdali postavljen jarbol sa srpskom zastavom

Na Vidovdan 2020. na Bagdali postavljen je jarbol sa srpskom trobojkom, čije su dimenzije 7 puta 4 metra, a sam jabrol, koji stoji na postamentu na kome je prikazan grb Srbije visok je 23 metra. Od danas u znak poštovanja državnih obeležja, zastave i grba sa brda nad carskim gradom vijoriće se srpska zastava.

U prisustvu brojnih delegacija koje su povodom Vidovdana danas u Kruševcu, gradonačenice Jasmine Palurović, vladike kruševačkog Gospodina Davida sa sveštenstvom, predstavnika Vojske i građana, srpska zastava je podignuta na jarbol.  Znak za svečano podizanje zastave dao je bivši gradonačelnik, sadašnji direktor Bezbedonosno informativne agencij,e Bratislav Gašić.

Inače, državna obeležja su znak poštovanja države, nacionalnih simbola, a ovde će biti mesto na kome će se povodom državnih praznika i drugih značajnih datuma okupljati delegacije, ujedno postaće  i značajno mesto na mapi turističke ponude grada. Jarbol sa zastavom važan je simbol državnosti u mnogim zemljama, a najveći se nalazi u Saudijskoj Arabiji. U srpskoj prestonici u Beogradu postavljen je 2017. godine. Po obećanju darovaca jarbola- vlasnika firme za izradu metalnih konstrukcija Zorana Krstića, iduće godine sa Bagdale vijoriće se još dve zastave.

Povezano